Извънредно: Прокуратурата даде страшни подробности за двойното убийство в жк „Надежда“

Повод за извънредния брифинг на прокуратурата стана тежко престъпление, извършено от 26-годишен мъж. За двойното убийство в жк „Надежда“ разказаха ръководителят на Софийска градска прокуратура г-жа Емилия Русинова и директорът на СДВР г-н Ивайло Иванов

Убитата е 23-годишната му приятелка, с която живели на семейни начела. Миналата седмица е отпразнуван рождения ден на детето. От около седмица също убиецът вече не живеел в апартамента след скандал.

Бащата на убитата е пренощувал при нея, вероятно от притеснение.

Прокурор Русинова посочи, че вчера в 17.20 часа майката на убитата е посетила апартамента, защото не е успяла да се свърже с нея по телефона. „След като не е могла да влезе, е извикала ключар и е намерила починалата млада жена с две прострелни рани. Детето не е било в апартамента. Около 18.30 часа е подаден сигнал в полицията и е започнало издирването на извършителя на деянието и детето. Установено е мястото, към което се е движил той. Оказано е съдействие от неговия баща и от шофьор на такси, който го е превозил до мястото, на което в последствие той е намерен. Установен е часът, в който той пристига в апартамента, и след няколко минути той излиза от там тичайки и с дете на ръце. Открит е в тъмна местност, зад храсти и в една порутена сграда, която не се е виждала. Детето е простреляно в дясното око. Когато са открити, извършителят е бил жив, детето също е имало признаци на живот. Бащата е без опасност за живота, настанен е в болницата с прострелна рана в главата – но по-скоро само одраскване, няма патрон в главата. Досъдебното производство е докладвано на наблюдаващ прокурор и ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще бъде взета най-тежката мярка“, обясни Русинова.

Убиецът на майката и детето ще бъде привлечен като обвиняем, когато здравословното му състояние позволи.

Намери ни във facebook