„Как да си намерим съпруг“. Странни съвети за жени от 50-те години на 20-ти век

Една статия от 1957 г. с любовни съвети за жените се превърна в истински хит в интернет, пише Дейли Мейл.

Статията, озаглавена: „129 начина да намерите съпруг“ е публикувана в американското списание „McCall’s“, а по-голямата част предложени съвети и трикове са най-малкото странни и отчаяни, но много са и сексистки и политически некоректни към днешен ден.

Например, един от най-интересните съвети с подзаглавието „Как да ви забележи“ гласи: „Купете кабриолет – мъжете обичат да се возят в тях.

“ Други съвети предлагат, че жените трябва да се спъват, когато влизат в стая, за да привлекат вниманието, или да носят кърпичка с надеждата, че ще заинтригуват желания мъж.

Един от нашите „фаворити“ е съветът под пореден номер 40, който предлага на свободната жена тихо да плаче в ъгъла на стаята и да се надява, че ще влезе някой мъж и ще ги попита какво й е.

Някои от съветите от категорията „Как да изглеждате добре“ са: „Купете хубави очила или носете лещи“, „Носете високи токчета – в тях сте секси! Освен ако мъжът е по-нисък от вас“, „Отслабнете, ако трябва“ , „Не куцай“ и много други.

В статията се предлагат дори места за намиране на потенциален съпруг, между които и американски щат, в който по това време живеели най-много свободни мъже. В същата категория жените се съветват да купят куче и да се разхождат с него в търсене на съпруг или съзнателно да развалят автомобила си на стратегическо място.
Интересното е, че в създаването на статията са участвали 16 души, между които са и популярни текстописци, брачни съветници, стюардеса, полицай, домакиня, банкер, психолог и ерген, пише  „Daily Mail“.    

Намери ни във facebook