Скандал в Белия дом: Репортер на СNN се опита да засече Тръмп и посегна на млада служителка, но после жестоко съжали (ВИДЕО)

В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист от Си Ен Ен по време на пресконференция в Белия дом. Повод за това стана въпрос, свързан с кервана от мигранти, движещ се към САЩ през Мексико.
 
Джим Акоста, който е акредитиран репортер на Си Ен Ен за Белия дом, не беше удовлетворен от отговора на президента и продължи спора си с него. Държавният глава помоли представителя на медиите да си седне на мястото и водещата на пресконференцията се опита да вземе микрофона, но репортерът отказа и продължи да задава въпроси за предполагаемата руска намеса в изборите през 2016 година. 
„Наистина мисля, че трябва да ме оставите да управлявам страната, а вие – да управлявате Си Ен Ен. Си Ен Ен би трябвало да се срамуват, че работите за тях“, заяви Тръмп. Той направи и забележка на репотера за начина, по който се държи със служителката на Белия дом, която се опита да му вземе микрофона, но той го издърпа обратно.

„Белият дом отне пропуска на репортер, ангажиран с отразяване на изборите до второ нареждане“, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като привлече вниманието към Джим Акоста. Той използва социалната мрежа Туитър, за да обясни, че му е отказан достъп до Белия дом.

„Президентът Тръмп вярва в свободния печат и очаква и приветства остри въпроси, които да се задават и на него, и на неговата администрация“, е обявила Сандърс в изявлението си. „Никога обаче няма да толерираме един репортер да слага ръцете си върху млада жена, която се опитва само да си върши работата като служител по реда в Белия дом. Това поведение е абсолютно неприемливо“, обяви говорителката на Доналд Тръмп. Акоста веднага рязко е отвърнал на обвинението в некоректно поведение, като е написал в Туитър „това е лъжа“, а неговата медия и журналисти от Вашингтон, които са присъствали на пресконференцията са се обявили в негова подкрепа. 
 
Държавният глава каза на друг репортер, че „не му е фен“ и нареди на няколко да седнат на местата си. Акоста продължи да настоява с въпроса си и дори прекъсна своя колега, което разгневи Тръмп. „Просто си седнете, моля. Когато съобщавате фалшиви новини, което Си Ен Ен прави много, вие сте враг на народа“, прекъсна го той и даде думата на неговия колега.
 
Президентът на САЩ добави, че би предпочел да използва по-мек тон, но трябва да се бори с негативното и некоректно отразяване в медиите. „Бих се радвал да използвам умерен, скучен тон“, подчерта той пред журналистите в Белия дом, но добави, че трябва да се защитава.
 
Президентът на САЩ заяви, че Майк Пенс ще бъде редом с него като кандидат за вицепрезидент на изборите през 2020 г., на които Тръмп се надява да спечели втори мандат. Той попита присъстващия в залата вицепрезидент дали ще се кандидатира заедно с него и Пенс даде съгласието си.
 
По-късно Си Ен Ен съобщия, че Белия дом е отнел каредитацията на Акоста за неопределен срок. Самият Акоста се оплака в Туитър, че Сикрет Сървис са му отнели пропуска.
 

Намери ни във facebook