Ври и кипи в момента при Бойко. Каракачанов излетя спешно, а Сидеров и Валери се затвориха в

Снимка Булфото, архив

Голям коалиционен съвет на управляващите от ГЕРБ и ОП се е състоял тази сутрин в Министерски съвет от 9.00 часа с участието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и тримата водачи на Обединени патриоти – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. По неофициална информация на Канал 3 в сградата все още се намира Волен Сидеров, който разговаря с вицепремиера в оставка в кабинета му.

Пръв сградата напусна другият вицепремиер на Обединени патриоти Красимир Каракачанов.

Той отиде на среща с иранския министър на отбраната. Каракачанов отново се присъедини към другите двама партньори в ОП малко по-късно около 12:30 часа, за провеждането на малкия коалиционен съвет. 

Тогава ще се проведе и официалното заседание на малката коалиция – в Министерския съвет и под взора на премиера Бойко Борисов, а не в Партийния дом, закъдето бе планирана от 14.30 днес.

Извънредните совалки между лидерите на управляващата коалиция забавиха с повече от половин час заседанието на Тристранката. Социалният министър Бисер Петков и неговата заместничка Зорница Русинова, плюс синдикати и работодатели чакаха повече от половин час в Гранитната зала да се появи председателят на НСТС Валери Симеонов.

След около 40-50 минути бе обявено, че по причини, които са известни на всички, Валери Симеонов не може да участва в заседанието, на което трябва да се приеме законопроектът за личната помощ. За негов заместник бе определен социалният министър Бисер Петков, който откри заседанието на социалните партньори.

Намери ни във facebook