Ето я новината на деня. Валери Симеонов посочи, кой ще застане на мястото му. Това е самата

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) e предложил на министър-председателя Бойко Борисов Марияна Николова да оглави поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. Това съобщи бургаското издание Flagman.bg. реклама

Николова е юрист със значителен опит в публичния сектор. По професия тя е адвокат, вписана е към Софийската адвокатска колегия.

Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД. 

Марияна Николова е преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.  

Actualno.com припомня, че в петък вечер (16 ноември) на брифинг в Министерски съвет Валери Симеонов обяви, че се оттегля от поста си в правителството, като това по думите му било изцяло лично решение. 

„Заех този пост единствено и само защото моите партньори настояваха – да бъдат гарант на това управление“, подчерта Симеонов. Той видя себе си като човек със съвест и добави: „Хайде сега да видим дали след като вицепремиера Валери Симеонов си подаде оставката, ще продължат тези протести и с какви претенции“. 

Марияна Николова/Снимка: Flagman.bg 

Майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, приветстваха оставката на Симеонов, която по-късно беше приета от премиера Бойко Борисов.

Намери ни във facebook